Tannbleking

For å benytte deg av tilbudet bestiller du en forundersøkelse hos tannlege som vil foreta en undersøkelse med to røntgen bilder (BW) og en digital skann.

Bruk kode: blek2500

Vi lager 2stk bleke skinner og det medfølger en tube blekemiddel.

Tilbudet gjelder timer bestilt og time utført senest 30. November.

Det finnes ulike metoder for å få hvitere tenner og bleking av tennene er den mest skånsomme. Misfarging av tennene kan komme av f.eks. røyking, inntak av fargerike drikker, som kaffe, te og rødvin eller sterkt krydret mat.  Noen mennesker er født med gulere tenner enn andre, men uansett hva som er opphavet til gule eller misfargede tenner kan man alltids bleke tennene for et flottere smil og et mer attraktivt utseende.  

Fordelene med hjemmebleking er at:

– Du har full kontroll over din tannfarge og kan alltid avslutte behandlingen når du føler du er fornøyd med den nye fargen på tennene dine. – Med blekningssettet medfølger det alltid en fargeskala som du kan bruke for å sammenligne din opprinnelige tannfarge med den nye du får. Da kan du tydelig se forskjellen. – Når du er ferdig med behandlingen kan du beholde skinnene dine til neste gang du vil bleke tennene. Det eneste du gjør er å kjøpe blekningsgele i sprøyter.

Hvordan fungerer hjemmebleking?

Ved hjemmebleking tas det et avtrykk av tennene både oppe og nede og du får påsatt to tynne skiver som du skal ha blekningsmiddel i.

Skinnene skal først prøves i munnen for å se om de sitter riktig. Deretter viser tannlegen deg hvordan du skal legge gelé i skinnene og hvilke tenner du skal bleke. Skinnene skal helst brukes om natten i omtrent 6-8 timer. De kan også brukes om dagen, men det kan bli vanskelig pga. jobb, inntak av mat og drikke osv. Derfor anbefaler vi å bruke skinnene om natten når du sover.  Det vil være lettere å bleke både over- og underkjeven samtidig, da prosessen blir forkortet.

Skulle det være et problem er det fullt mulig å ta en kjeve av gangen. Vi foretrekker hjemmebleking og anbefaler det til alle våre pasienter.

Er bleking skadelig for tennene?

Nei, hydrogen peroksid, som brukes som blekemiddel, brytes ned i vann og syre. Den er helt ufarlig og skader ikke tennene. Men, det kan derimot medføre smerter i tannkjøttet ved for mye gelé i skinnen. Bleking skal helst skje maks 2 ganger hvert år.

Du skal ikke bleke tennene om:

– Du er storrøyker (pga. stor risiko for tilbakefall)
– Du har store, synlige fyllinger og gule kroner (fyllinger og kroner blekes ikke, i så fall må det planlegges at kroner og fyllinger byttes ut etter at blekingen er ferdig på alle tenner)
– Du er gravid eller ammer
– Du har store kariesangrep eller tannkjøttproblemer
– Du er under 18 år (dette fordi minerealiseringen av tennene skal være helt ferdig før behandlingen)

Adresse

Rådhusgaten 4

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier