Delprotese

Delprotese

En delprotese er en tannprotese med metallskjelett som kan erstatte en eller flere tenner. Protesen holdes på plass med klammer på tennene, men kan enkelt tas ut. Delprotesen lages på tannklinikken etter et nøyaktig avtrykk av di gjenværende tennede. Fremstillingen krever flere tannlegebesøk.

Hvor lenge varer protesen?

Har du en delprotese, trengst det gjevnlige undersøkelser og skjekker på at delprotesen er i riktig tilstand. Klammerne kan etterhvert bli mindre effektive slik at protesen ikke sitter like godt fast som den skal. Dette kan justeres hos tannlegen ved at klammerne forsiktig bøyes tilbake til sin originale posisjon.

Gradvise endringer av kjeven gjør at protesens passform med tiden blir dårligere. Det er da mulig å ”fore” den slik at den tilpasses de endrede forholdene. Ofte vil det likevel være bedre å fremstille en ny protese. Tidsintervallet for dette vil kunne variere fra person til person og må derfor vurderes individuelt.

Renhold

Protesen må gjøres ren 1-2 ganger hver dag med en tannbørste eller spesialbørste. I tillegg til protesen er det særlig viktig å pusse innsiden av protesen nøye. Ved rengjøring kan man for eksempel bruke tannpasta med lite slipemiddel, eller zalo.

Husk også e rengjøre kjevekam, gane og tunge. Mangelfullt renhold kan gi dårlig smak i munnen, soppdannelse og dårlig ånde.

Priser

 Oppdaterte priser på Delprotese kan du finne her: priser

Bildet av tannlege Brigitta

Om oss

Bergen tannklinikk er en moderne tannlegepraksis med sentral beliggenhet, midt i hjertet av Bergen sentrum. Klinikken driftes av tannlege Tim Szkobcov.

I våre lyse og trivelige lokaler tilbyr vi deg en komplett undersøkelse av tenner og slimhinner, og vi retter stort fokus mot å lytte til deg og dine behov. 

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier