Tannbleking
Tilbud nå kr 2000
kode blek2000

Det finnes ulike metoder for å få hvitere tenner og bleking av tennene er den mest skånsomme. Misfarging av tennene kan komme av f.eks. røyking, inntak av fargerike drikker, som kaffe, te og rødvin eller sterkt krydret mat.  Noen mennesker er født med gulere tenner enn andre, men uansett hva som er opphavet til gule eller misfargede tenner kan man alltids bleke tennene for et flottere smil og et mer attraktivt utseende.  

Før tannbleking:

Før tannbleking må tannlegen foreta en grundig undersøkelse av tenner for å forebygge komplikasjoner. Det må foreligge en egen undersøkelse ved Bergen Tannklinikk (se prisliste for kostnad av undersøkelse) av pasient seinest 3 måneder før bleking foretas. 

Videre anbefaler vi meget grundig regngjøring av tenner, fortrinnsvis også med Airflow.

Vi lager spesiallagde formtilpassede blekeskinner til deg slik at blekemiddel får god kontakt med tenner, og for å forebygge at blekemiddelet kommer i kontakt med tannkjøttet. Vi bruker Opalescence PF 16% Mint karbamidperoksid/ Brilliant Smile 16,5% blekemiddel. Disse er sterkere og mer effektiv enn det du kan kjøpe selv i Norge, slik at bruk må skje etter veiledning av tannlege. Under veiledning av tannlege er det normalt trygt. Ytterligere blekemiddel kan kjøpes når godkjent av tannlege inntil 6 måneder etter undersøkelse.

Fordelene med hjemmebleking er at:

– Du har full kontroll over din tannfarge og kan alltid avslutte behandlingen når du føler du er fornøyd med den nye fargen på tennene dine. Da kan du tydelig se forskjellen.
– Når du er ferdig med behandlingen kan du beholde skinnene dine til neste gang du vil bleke tennene. Det eneste du gjør er å kjøpe blekningsgele i sprøyter. Det er dermed rimelig å foreta bleking på ny senere.
– Opalescence inneholder kaliumnitrat og fluor for å minske sensibiliteten og styrke tennene.

 

Etter bleking:

Etter gjennomført bleking, kan vi anbefale forsegling med nano seal som beskyttet tenner og som gir et resultat som varer lenger. Nanoseal forsegler og remineraliserer emaljen etter bleking, og du vil kunne spise og drikke normalt.

Hvordan fungerer hjemmebleking?

Ved hjemmebleking tas det et avtrykk av tennene både oppe og nede og du får påsatt to tynne skiver som du skal ha blekningsmiddel i.

Skinnene skal først prøves i munnen for å se om de sitter riktig. Deretter viser tannlegen deg hvordan du skal legge gelé i skinnene og hvilke tenner du skal bleke. Ofte velger man å bruke minst mulig blekemiddel, og man kan velge å bleke kun fremtenner. Skinnene skal helst brukes om natten i omtrent 6-8 timer. De kan også brukes om dagen, men det kan bli vanskelig pga. jobb, inntak av mat og drikke osv. Derfor anbefaler vi å bruke skinnene om natten når du sover.  Det vil være lettere å bleke både over- og underkjeven samtidig, da prosessen blir forkortet.

Skulle det være et problem er det fullt mulig å ta en kjeve av gangen. Vi foretrekker hjemmebleking og anbefaler det til alle våre pasienter.

Er bleking skadelig for tennene?

Nei, hydrogen peroksid eller karbamidperoksid, som brukes som blekemiddel, brytes ned i vann og syre. Den er helt ufarlig og skader ikke tennene. Men, det kan derimot medføre smerter i tannkjøttet ved for mye gelé i skinnen. Bleking skal helst skje maks 2 ganger hvert år.

Du skal ikke bleke tennene om:

– Du er storrøyker (pga. stor risiko for tilbakefall)
– Du har store, synlige fyllinger og gule kroner (fyllinger og kroner blekes ikke, i så fall kan det planlegges at kroner og fyllinger byttes ut etter at blekingen er ferdig på alle tenner)
– Du er gravid eller ammer
– Du har store kariesangrep eller tannkjøttproblemer
– Du er under 18 år (dette fordi minerealiseringen av tennene skal være helt ferdig før behandlingen)

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier