Fylling

Hva er TannFylling?

Når du har hull i en tann, fyller vi det med hvite fyllinger av komposittmateriale. Det gir deg et pent og naturlig utseende resultat. Vi har sluttet å bruke amalgam. Komposittfyllinger gir et mye bedre og mer varig resultat. Først renser vi bort karies. Deretter lager vi en fylling som vi bruker til å tette igjen hullet. Du kan spise som vanlig etter to timer.

Karies (hull i tann) er den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger. Tannlegen må fjerne ødelagt tannsubstans, og rengjøre tannen. Dette skal være helt smertefritt fordi vi bruker lokalbedøvelse før vi renser tannen. Deretter bruker vi et slags lim og setter på plass en hvit fylling. Til slutt blir tannen seende ut som en naturlig tann. En fylling er en reparasjon av en skadet tann.

Hva skjer hvis jeg venter?

Fylling er den billigste og kjappeste måten å reparere skadede tenner. Hvis du venter med å behandle en ødelagt tann, kan skadene fort bli store. Store skader kan ikke repareres med fyllinger, og da blir behandlinger som innlegg og krone nødvendig. Hvis skaden kommer inn til tannnerven, er rot behandling nødvendig i tillegg. En tann som kunne vært reparert med en enkel fylling kan gå tapt eller koste deg mer tid og penger om du ikke besøker tannlegen i tide. For å unngå store og kostbare behandlinger, er det viktig å besøke din tannlege regelmessig.
Ved årlige undersøkelser ser vi mulige tannskader før de blir store. Dersom en tann må repareres, holder det ofte m

Garanti?

En fylling vil kunne bli dårligere etterhvert som tiden går pga slitasje og ytre påvirkninger. Vi gir garanti på fylling laget hos oss i 3 måneder. Ved reparasjon hos oss hos samme tannlege betaler pasient intet. Ved eventuell reparasjon ved annen klinikk, kan vi dessverre ikke dekke dette.

Hva koster en fylling?

Priser kan variere utifra størrelse på fylling, oppdaterte priser kan du finne her: priser

Før fyllingEtter fylling

Om oss

Bergen tannklinikk er en moderne tannlegepraksis med sentral beliggenhet, midt i hjertet av Bergen sentrum. Klinikken driftes av tannlege Tim Szkobcov.

I våre lyse og trivelige lokaler tilbyr vi deg en komplett undersøkelse av tenner og slimhinner, og vi retter stort fokus mot å lytte til deg og dine behov. 

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier