Fylling

Hva er TannFylling?

Når du har hull i en tann, fyller vi det med hvite fyllinger av komposittmateriale. Det gir deg et pent og naturlig utseende resultat. Vi har sluttet å bruke amalgam. Komposittfyllinger gir et mye bedre og mer varig resultat. Først renser vi bort karies. Deretter lager vi en fylling som vi bruker til å tette igjen hullet. Du kan spise som vanlig etter to timer.

Karies (hull i tann) er den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger. Tannlegen må fjerne ødelagt tannsubstans, og rengjøre tannen. Dette skal være helt smertefritt fordi vi bruker lokalbedøvelse før vi renser tannen. Deretter bruker vi et slags lim og setter på plass en hvit fylling. Til slutt blir tannen seende ut som en naturlig tann. En fylling er en reparasjon av en skadet tann. Les mer om fyllinger her

Hva skjer hvis jeg venter?

Fylling er den billigste og kjappeste måten å reparere skadede tenner. Hvis du venter med å behandle en ødelagt tann, kan skadene fort bli store. Store skader kan ikke repareres med fyllinger, og da blir behandlinger som innlegg og krone nødvendig. Hvis skaden kommer inn til tannnerven, er rot behandling nødvendig i tillegg. En tann som kunne vært reparert med en enkel fylling kan gå tapt eller koste deg mer tid og penger om du ikke besøker tannlegen i tide. For å unngå store og kostbare behandlinger, er det viktig å besøke din tannlege regelmessig.
Ved årlige undersøkelser ser vi mulige tannskader før de blir store. 

Hva kan du forvente deg under en tannfylling?

Under en tannfylling vil tannlegen først nummen området rundt tannen med en lokalbedøvelse for å minimere ubehag. Deretter vil tannlegen bruke en boremaskin for å fjerne det skadede eller ødelagte tannvevet og rengjøre området. Til slutt vil tannlegen fylle hulrommet med et fyllingsmateriale og polere tannen for å gi den et jevnt og naturlig utseende.

 

Hvordan kan du ta vare på tannfyllinger?

For å ta vare på tannfyllinger, bør du pusse tennene grundig to ganger om dagen og bruke tanntråd daglig. Unngå å bite ned på harde gjenstander, som is eller harde godterier, og unngå å bruke tennene til å åpne pakker eller flaskekorker. Det er også viktig å besøke tannlegen regelmessig for rutinemessige undersøkelser og rengjøring.

I tillegg til å ta vare på tannfyllingene dine, kan du også vurdere å erstatte gamle fyllinger hvis de begynner å falme, sprekke eller lekke. Dette kan bidra til å forhindre ytterligere skade på tannen og sikre at fyllingen fungerer som den skal.

På Bergen Tannklinikk tilbyr vi tannfyllinger av høy kvalitet og tilpasser behandlingen etter pasientens behov og preferanser. Vi bruker moderne teknologi og materialer for å sikre best mulig resultat. Vårt erfarne team av tannleger og tannpleiere er dedikert til å gi deg den beste tannpleien og behandlingen du fortjener.

Hvis du vil lære mer om tannfyllinger eller ønsker å planlegge en konsultasjon for å diskutere dine tannbehandlingsbehov, ta gjerne kontakt med oss!

 

Garanti?

En fylling vil kunne bli dårligere etterhvert som tiden går pga slitasje og ytre påvirkninger. Vi gir garanti på fylling laget hos oss i 3 måneder. Ved reparasjon hos oss hos samme tannlege betaler pasient intet. Ved eventuell reparasjon ved annen klinikk, kan vi dessverre ikke dekke dette.

Hva koster en fylling?

Priser kan variere utifra størrelse på fylling, oppdaterte priser kan du finne her: priser

Før fyllingEtter fylling

Om oss

Bergen tannklinikk er en moderne tannlegepraksis med sentral beliggenhet, midt i hjertet av Bergen sentrum. Klinikken driftes av tannlege Tim Szkobcov.

I våre lyse og trivelige lokaler tilbyr vi deg en komplett undersøkelse av tenner og slimhinner, og vi retter stort fokus mot å lytte til deg og dine behov. 

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier