Tannkrone

Hva er tannkroner?

Tannkroner er et skall av porselen som brukes for å beskytte en skadet eller svak tann. Kronen festes permanent på tannen og gir en estetisk og funksjonell løsning for pasienter som har store hull i tennene eller har mistet fyllinger som ikke kan repareres.

Hvordan fungerer tannkroner?

Før en tannkrone settes på, vil tannlegen forme tannen slik at det er plass til kronen. Deretter tar tannlegen en avstøpning av tannen og sender det til en tanntekniker som vil lage en spesialtilpasset tannkrone. Når kronen er ferdig, vil pasienten komme tilbake til tannlegen for å få den festet på tannen. På dette stadiet vil tannlegen også sjekke at farge, form og funksjon på kronen er optimal for pasienten.

Hva er fordelene med tannkroner?

Tannkroner gir muligheten til å reparere og beholde en tann som har store skader. De har også ofte bedre holdbarhet enn fyllinger, ser naturlige ut og gir et godt estetisk resultat. Tannkroner kan også minske risikoen for krone- og rotfraktur spesielt på rotfylte tenner.

Hvordan kan jeg forlenge levetiden på tannkronene mine?

God munnhygiene er avgjørende for å opprettholde holdbarheten på tannkronene dine. Det er viktig å børste tennene regelmessig, bruke tanntråd og unngå mat og drikke som kan skade tennene. Det anbefales også å komme på regelmessige tannlegeundersøkelser for å sikre at tannkronene dine fortsatt er i god stand.

Ved å velge tannkroner som behandlingsalternativ vil du kunne få tilbake et sunt og vakkert smil som vil vare i mange år. Snakk med din tannlege om tannkroner som en behandlingsmulighet.

  Priser

  Priser kan variere, oppdaterte priser kan du finne her: priser

  Tannkrone

  Om oss

  Bergen tannklinikk er en moderne tannlegepraksis med sentral beliggenhet, midt i hjertet av Bergen sentrum. Klinikken driftes av tannlege Tim Szkobcov.

  I våre lyse og trivelige lokaler tilbyr vi deg en komplett undersøkelse av tenner og slimhinner, og vi retter stort fokus mot å lytte til deg og dine behov. 

  Adresse

  Rådhusgaten 4

  Valkendorfsgaten 2A

  Tlf 56 12 32 00

  post@bergentannklinikk.no

  Sosiale medier