Tannlegeskrekk

aller

Tannlegeskrekk

Det er mange som føler akkurat som deg, og vi møter pasienter med tannlegeskrekk hver eneste dag. Vår erfaring er at den beste løsningen er å gi deg kontrollen og den tiden som du trenger. 

Hva er tannlegeskrekk?

Tannlegeskrekk utspiller seg ofte som en angstreaksjon knyttet til å dra til tannlegen. Dette kan ha ulik alvorlighetsgrad. Ved alvorlige tilfeller av tannlegeskrekk, også kjent som odontofobi, unngår pasienten tannbehandling fullstendig.

Mange pasienter med tannlegeskrekk har et større behov for tannbehandling fordi de ikke har vært hos tannlegen på mange år. Da vil finansiering være en bekymring for mange. Vi hjelper vi deg med finansieringen, så du får gjennomført behandlingen du behøver. Du får oversikt over både behandlingen og kostnaden før behandlinger begynner, så du kan planlegge og ta kontroll.

Slik hjelper vi deg med tannlegeskrekk

Det er mange som føler akkurat som deg, og vi møter pasienter med tannlegeskrekk hver eneste dag. Vår erfaring er at den beste løsningen er å gi deg kontrollen og den tiden som du trenger. Hos oss er det du som bestemmer over tannlegen.

Å bli kvitt tannlegeskrekk begynner med en samtale med tannlegen. Her kartlegges hva som gjør det vanskelig for deg å gjennomføre tannbehandling, og sammen med tannlegen legger du opp en plan som du er komfortabel med. Vi legger stor vekt på å bygge opp tillit til tannlegen. Du skal alltid være trygg på at dere bruker den tiden du behøver, og at tannlegen stopper med én gang du gir tegn til det. Alle behandlinger kan settes på pause eller avsluttes, og det er det du som bestemmer.

For mange hjelper det å koordinere og planlegge med tannlegen hvilket utstyr som skal benyttes. Utstyret vi bruker er det mest skånsomme på markedet, og selv om bedøvelsen er veldig liten kan den erstattes med en enda mindre variant. Tannbehandling hos oss er alltid smertefritt utført under lokalbedøvelse, og området kan bedøves med gel først.

Når brukes sedasjon ved tannlegeskrekk?

Det er sjeldent at vi ikke får gjennomført tannbehandling, selv med pasienter som i utgangspunktet aldri hadde trodd at de skulle klare det. Selv om vårt mål er at du til slutt er komfortabel med å gå til tannlegen, er fokuset først og fremst på å hjelpe deg til å gjennomføre den behandlingen som trengs akkurat nå. I situasjoner der tannbehandling rett og slett ikke lar seg gjøre kan sedasjon komme inn i bildet.

Beroligende tabletter (Sobril) og lystgass er angstdempende, og gjør det lettere å gi behandlingen et forsøk. Om tannbehandling likevel ikke lar seg gjøre vurderes intravenøs sedasjon eller narkose.

Vi tar din tannlegeskrekk på alvor!

Tannlegeskrekk, også kalt odontofobi eller tannbehandlingsangst, betyr sterk angst for tannbehandling. De som lider av tannlegeskrekk unngår ofte tannlegen i flere år, til tross for smerter og problemer med tennene. Til slutt er det ofte akutt tannverk som gjør at man likevel velger å oppsøke tannlegen.

Hos oss kan du møte vår tannlege Faiza D. Sælen med spesiell kursing og erfaring innen behandling av pasienter med tannlegeskrekk.

Ta kontakt for en samtale om din tannlegeskrekk, og unngå å utsette tannlegebesøket for lenge. Som oftest forverres munn og tannsykdommer med tiden. Lengre opphold mellom tannlegebesøkene kan føre til kompliserte og dyre tannbehandlinger.

 

Det finnes i dag en rekke metoder og behandlinger som begrenser ubehaget ved behandlingen

Bergen Tannklinikk AS har god kunnskap om “smertefri” behandling. Vi kan tilby følgende opplegg for å begrense det fysiske ubehaget ved tannbehandling. NB! Vi tilbyr alltid pasienten bedøvelse:

  • Computerstyrt bedøvelse
  • Medikamentell behandling
  • Sedasjon

Bergen Tanklinikk AS har utstyr, teknologi og menneskelig innsikt til å behandle mennesker med tannlegeskrekk og/eller vegring for å oppsøke tannlege. Dette benyttes av alle våre tannleger. Om du har vegring eller skrekk for å oppsøke tannlege oppfordrer vi deg til å kontakte oss. Sammen kan vi da finne en måte å behandle dine tenner på som ivaretar din tannhelse og dine behov.

Computerstyrt bedøvelse / STA WAND

Meget god teknikk for enkel, effektiv og nærmest helt smertefri bedøvelse.

  • Maskinen er et teknisk og vitenskapelig gjennombrudd innen lokal anestesi
  • Teknikken baseres på datastyrt injeksjon (100% kontrollert injeksjon)
  • Raskere anestesi og mindre dosering. Ny måte å bedøve på og lepper/ansiktsmuskulatur behøver ikke bli bedøvet for å få den aktuelle tann bedøvet
  • Sedasjon

    Se vår egen nettside med informasjon

 

Lystgass

Denne behandlingsformen inntas som en gass som pustes inn gjennom en nesemaske under tannbehandling.

Gassen har i mange tilfeller en god beroligende virkning. En annen fordel er at den rask forsvinner ut av kroppen etter behandling. Etter vel 10 min. vil du føle deg klar og fin.
Bergen Tannklinikk AS har sertifisert personell for behandling med lystgass, men har p.t. ikke igangsatt slik behandling. Vår erfaring er at de aller fleste av våre pasienter kan hjelpes med rimeligere og mindre inngripende milder, som f.eks sedasjon.

 

Mer informasjon om hjelp med  tannlegeskrekk finner du her:
https://www.tooinfo.no/tannlegeskrekk.478927.no.html

 

Tannlegeskrekk- Rettigheter til økonomisk støtte

Hvis du har attest fra din lege med diagnose odontofobi, kan du ha rett på økonomisk støtte fra Helfo.

 

Tannlege Faiza

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier