Rotfylling

Hva er en rotfylt tann?

Ved rotfylling fjernes nerven i tannen. Med nerven forsvinner også det som forårsaker tannpinen, og den døende nerven blir erstattet av et fyllingsmateriale. Da rotfylte tenner er noe svakere enn tenner som ikke har gjennomgått samme behandling, vil det av og til bli nødvendig å forsterke tannen med en tannkrone. I enkelte tilfeller vil ikke rotfyllingen ha tiltenkt effekt, og du kan ende opp med å måtte trekke en rotfylt tann. Du kan da få laget en tannbro eller tannimplantat hvis du vil ha en ny tann.

Rotfylling er en komplisert prosess og tar selvfølgelig tid, men med våre moderne teknikker er prosessen helt smertefri for deg. Du slipper å trekke tannen og på grunn av at nerven er fjernet, vil du heller aldri oppleve ha tannpine i den igjen.

Rotfylling skal være smertefritt.

Rotfylling forbindes av noen med smerte og ubehag. Bergen tannklinikk tilbyr deg smertefri rotfylling ved hjelp av moderne lokale bedøvelsesmiddel. I noen tilfelle kan det være vanskelig å bedøve en betent tann. Da må tannlegen prøve ulike måter å bedøve tanna på. Hvis du har allergi mot bedøvelse, har sprøyte-skrekk eller alvorlig tannlegeskrekk/fobi, kan rotfylling under narkosebehandling være et alternativ.

Hvordan er prosessen for rotfylling?

Når du skal ha en rotfylling begynner tannlegen med å bore opp tanna og fjerne de infiserte nervene med et dertil egnet instrument. Deretter spyles nervekanalene med et bakteriedrepende middel, før tannlegen midlertidig fyller igjen hullet. Dette gjøres for å sikre at infeksjonen stoppes før tannen fylles permanent. Denne behandlingen sørger for at infeksjonen trekker seg tilbake.

Når du senere kommer tilbake til tannlegen for å avslutte behandlingen, blir det først tatt en røntgenbilde for å undersøke infeksjonen. Deretter fjernes den midlertidige fyllingen og røttene blir igjen spylt med bakteriedrepende middel. Til slutt blir tannen tettet med hvitt komposittmateriale og rotfyllingen er klar. Dermed et røttene beskyttet mot nye infeksjoner.

Priser

Priser kan variere, oppdaterte priser kan du finne her: priser

Bilde av tannlege Tim

Om oss

Bergen tannklinikk er en moderne tannlegepraksis med sentral beliggenhet, midt i hjertet av Bergen sentrum. Klinikken driftes av tannlege Tim Szkobcov.

I våre lyse og trivelige lokaler tilbyr vi deg en komplett undersøkelse av tenner og slimhinner, og vi retter stort fokus mot å lytte til deg og dine behov. 

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier