Skallfasetter

obs! Bestill time hos tannlege Tim Szkobcov

 

Hva er skallfasetter

Tannfasetter (skallfasetter) er et tynt lag med porselen som limest på de nåværende tennene for å gi de en bedre form og farge.

Tannfasetter hjelper å endre på uønskede mellomrom eller ujevn tannform.

Fasettene kan også lagest til nesten alle estetiske ønskemål. Også ved misfargede tenner som ikke lar seg bleke.

Finere smil med skallfasetter

Med fasettene kan vi bygge opp skadede og ødelagte tenner, og vi kan i enkelte tilfeller behandle mot skjeve tenner. For et fint og funksjonelt smil, sliper vi minimalt ned på forsiden av tennene. Vi er svært varsomme og prøver å spare så mye som mulig av de originale tennene.

 

Hvor lenge varer en skallfasett?

En skallfasett kan vare i flere år, men der er en del ting som kan påvirke levetiden til fasettene.

Brudd av porselenen – Ved tygging eller andre uhell som skaper store krefter på porselenen. Disse tilfellende kan føre til at deler av porselenen detter av.

Karies – Det kan ikke komme hull i selve fasetten, men det kan komme hull i tannen nedenfor fasetten. Dersom hullet er stort må hullet fiksest, og fasetten erstattest. Et lite hull kan reparerest uten at det er nødvendig å fjerne fasetten.

Fasett som løsner – Fasetten er festet med svært sterk lim, men det kan i sjeldene tilfeller at limen på fasetten løsner. Dette kan som oftest repareres med at den limest på plass igjen. Dette skal ikke gjørest hjemme, så ta kontakt med tannlegen så snart som mulig.

Priser

 Oppdaterte priser på Delprotese kan du finne her: priser

Bilde av tannlege Tim

Om oss

Bergen tannklinikk er en moderne tannlegepraksis med sentral beliggenhet, midt i hjertet av Bergen sentrum. Klinikken driftes av tannlege Tim Szkobcov.

I våre lyse og trivelige lokaler tilbyr vi deg en komplett undersøkelse av tenner og slimhinner, og vi retter stort fokus mot å lytte til deg og dine behov. 

Adresse

Rådhusgaten 4

Valkendorfsgaten 2A

Tlf 56 12 32 00

post@bergentannklinikk.no

Sosiale medier